Päävalikko

Pääsivu
Keskustelu / BBS
Vieraskirja
Opaskokonaisuus
Copyright JAT Hardware
Mainostus/bannerilistaus
Virhe-/bugiraportti/palaute

Yhteystiedot
Uutisarkisto

Hosting

Opaskokonaisuus


- Näytönohjaimien nopeusjärjestys
- Prosessorien nopeusjärjestys
- Prosessoriopas: AMD
- Prosessoriopas: Intel
- Ylikellotus FAQ
- Osien yhteensopivuus
- Odotuslista
- Prosessorikantojen päivitettävyys

History in a making

English
Linkkilistat
Suomalaisten Hardware sivustojen historia
Konepakettisuosituksia

18.4.2006 - JAT

Viimeinen päivitys: 18.4.2011

Sivua ei enää päivitetä.

Tässä lyhyesti katsausta nykyisiin ja menneisiin suomenkielisiin hardissaitteihin. Tarkoitus oli tehdä jonkinlainen "aikalinja" ja kertoa mitä tapahtui kuukautena XX vuonna YYYY. tämä osoittautui lähes mahdottomaksi, koska moni sivusto on lopettanut ja siten asioita on lähes mahdoton laittaa aikajärjestykseen. Sen takia historiikissa on kerrottu lyhyesti nykyisistä ja menneista hardissivustoista, jotka ovat uutisia ja/tai artikkeleita julkaisseet suomeksi. Muutama huomio seuraavassa.

- EI linkkejä; Sivulla ei ole puhtaita linkkejä vaan ainoastaan nettiosoitteita tekstimuodossa. Tämä sen vuoksi, että monessa tapauksessa osoite on siirtynyt toiseen käyttöön ja siten en voi taata etteikö linkin takaa löytyisi spywarea tms. Testatut ja toimimattomiksi havaitut (myös sellaiset, jotka johtavat jonnekin aivan muualle kuin pitäisi) linkit on merkitty tähtien ( * ) väliin tyyliin *http://www.linkki123.com* . Ilman tähtimerkkejä olevat "linkit" kirjoitushetkellä johtivat jonkinlaiseen järkevää materiaalia sisältävään sivustoon. Kirjoittaja ei silti voi taata, että ilman tähtimerkkejä olevat "linkit" johtaisivat järkevään materiaaliin.

- Nimet / nimimerkit; Historiikissa mainitaan joissakin kohdin nimimerkkejä ja nimiä. Henkilön nimestä mainitaan korkeintaan etunimi ja sukunimen alkukirjain. Nimimerkit esiintyvät sellaisenaan.

- Asiavirheet; Sivua ei enää päivitetä, vakavista asiavirheistä voi ilmoittaa esim tätä kautta ( Virhe-/bugiraportti/palaute ).


4Hardware

4Hardware (*http://4hardware.org/*) kokeili uutisointia ja hieman artikkelien kirjoitusta kunnes monien uudistusten jälkeen sivusto katosi netistä.

Arctic Squad

Arctic Squad:n ( *http://www.arcticsquad.com/* ) ylläpidossa oli väkeä mm. Finclockersista ja Skenegroupista. Sivusto ehti julkaista jonkin verran artikkeleita ja uutisia, kunnes syyskuussa 2005 saitti lopetettiin.

Nykyisin; *http://www.arcticsquad.com/* -domain ilmeisesti myynnissä.

AugustHardware

Sivustoa ( http://koti.mbnet.fi/augu/ ) piti yllä "kolvi kädessä syntynyt" Augu. Hän siirtyi myöhemmin Takorautaa-sivuston leipiin.

Nykyisin; http://koti.mbnet.fi/augu/ -osoitteessa on sekalainen valikoima modaus- kellotus- ja tuotekuvia.

Biohazard Hardware

Kahvipaketti-tiimin seuraava yritys oli *http://www.biohazardhw.com* joka jäi melkoisen lyhytikäiseksi. Tiimi jatkoi sivustolla Testiryhmä.

Bittimurskaamo

Bittimurskaamon ( *http://www.bittimurskaamo.com/* ) ylläpitäjä Ari edusti suomalaisia GeForce 3-näytönohjaimien aikaan 3DMark-listojen kärkipäässä. Sivusto keskittyi uutisointiin ja listasi osittain JAT Hardwaren tapaan suuria määriä uutislinkkejä. Sivusto lopetettiin helmikuussa 2003.

Nykyisin; *http://www.bittimurskaamo.com/*-domain ilmeisesti myynnissä.

EMK Hardware

Artikkeleita julkaissut sivusto ( *http://www.emk-hardware.com/* ) lopetettiin melko pian perustamisen jälkeen.

Nykyisin; *http://www.emk-hardware.com/*-osoite ei toimi.

Finclockers

Joulupäivänä 1999 Arne perusti Finclockers-sivuston ( *http://members.xoom.com/finclockers/*, *http://finclockers.cjb.net*, http://www.finclockers.com ) joka keskittyi uutisten ja artikkelien lisäksi alkuvaiheessa AllAdvantage-mainontaan. Arnen lisäksi tiimissä oli ainakin nimimerkki "Hassan". Myöhemmin tiimiin otettiin mm. nimimerkki "Koston". Artikkelituotannosta vastasivat myös Jorde ( Save The Core, Muropaketti ) ja Markus G ( Haamuraja, Muropaketti, Kellottajat.com, Kelloportti ). Arnen lopetettua sivusto sai uuden ylläpidon, jossa oli mm. nimimerkki Dupu ( Arctic Squad ). Vuoden 2005 lopussa Finclockers:ssa otti ohjat sai kolmas ylläpitotiimi, mukana mm. CP-Geek. Tiimi on todennut ettei heillä ole aikaa sivuston ylläpitämiseen ja uusi tiimi on jälleen hakusessa.

Haamuraja

Alussa nimeltään Juniorin Rautasivut *http://tuomasnissi.tripod.com/*, myöhemmin Haamuraja *http://www.haamuraja.com/*. Keskittyi pääosin artikkeleihin. Jonkin aikaa uutisoinnista vastasi Markus G ( Finclockers, Muropaketti, Kellottajat.com ) ja hänen poistuttua Muropakettiin, Haamurajan uutisointi käytännössä lopetettiin. Saitti jatkoi artikkeleiden julkaisua jonkin aikaa. Aprillipäivänä 2002 ylläpitäjä ilmoitti sivuston sulkemisesta.

Nykyisin; Sivusto saattaa olla netissä jossakin muodossa. Sivusto oli jonkin aikaa luettavissa koti.mbnet.fi-palvelimella. *http://www.haamuraja.com/* -osoite johtaa K-18 materiaalia sisältävälle sivustolle.

HypnoZone

Sampsa K:n ( Muropaketti ) tuntema Tommi P, alias Hypno, perusti HypnoZone-sivuston *http://hzone.vekoduck.com/*, joka "sai maidon maistumaan" kuten Ingman legendaarisessa mainoksessaan. HypnoZone keskittyi artikkeleihin ja sivuston toiminta lakkasi äkillisesti palvelimentarjoajan katkaistua yhteistyön.

Nykyisin; Sivuston "kopio" saattaa olla netissä jossakin muodossa luettavissa.

Hware.net

*http://www.hware.net/*-sivusto julkaisi joitakin artikkeleita ja uutisia ennen sivuston lopettamista.

HW Mouses'

Rauta-Tunnelin kanssa yhdistynyt sivusto *http://koti.mbnet.fi/hwmouse* , *http://www.hwmouses.com/* tarjosi jonkin aikaa uutisia ja artikkeleita.

Nykyisin; *http://www.hwmouses.com/*-domainia ei ilmeisesti ole olemassa.

IO-Tech

Sampsa K:n ( Muropaketti ) "projektisivusto" IO-Tech ( *http://www.io-tech.fi/* ) laittoi peliin muutamia modausartikkeleita. Sivusto lopetettiin ja materiaalin julkaisua jatketaan Muropaketti-sivustolla.

JAT Hardware

Pitkän linjan sivusto, huhtikuussa 1999 perustettu JAT Hardware (alussa mm. *http://www.vip.fi/~grosse*, myöhemmin http://www.jathardware.com) keskittyi aluksi kertomaan perusasioita tietokoneista. Sivuston ulkoasu on aina ollut karu, ensimmäisessä versiossa oli vain mustaa tekstiä ja linkkejä valkoisella taustalla. Kesällä 1999 sivusto alkoi julkaisemaan linkkejä uusimpiin hardware-aiheisiin artikkeleihin joista myöhemmin koottiin ulkomaillakin mainetta niittäneitä linkkilistoja. JAT Hardwaren pääasiallinen sisällöntuottaja on alusta asti ollut nimimerkki JAT.

Sivuston toimituksessa on ollut mukana useita kymmeniä henkilöitä joista osa on lähtenyt muille sivustoille, mm. Domandos->e-Dome, Kizmo->Skenegroup ja Zomak->Tehomylly->R&B Mods. Sivusto jatkoi uutiset-linkkilistat-artikkelit-oppaat akselilla elokuuhun 2007 saakka, jolloin JAT ilmoitti sivuston palaavan juurilleen. Käytännössä tämä tarkoittaa sivuston keskittymistä oppaiden julkaisuun ja päivittämiseen. Päivityksiä sivustolle on tehty lähes viikoittain. Varsinaista uutisointia sivusto ei ole harrastanut elokuun 2007 jälkeen.

Usean hakkerointitapauksen seurauksena sivusto vaihtoi Mambo- ja PHP-Nuke -julkaisujärjestelmät hakkerointiturvalliseen perusHTML:n ja samalla sivulta poistui suuri määrä vanhaa sisältöä.

JAT Hardware täytti 12 vuotta päivämäärällä 18.4.2011. Samalla sivuston ylläpitäjä ilmoitti lopettavansa sivuston päivittämisen.

Kahvipaketti

Muropaketista vaikutteita ottanut sivusto *http://www.kahvipaketti.net/* julkaisi jonkin verran artikkeleita ja uutisia. Sama tiimi jatkoi sivustolla Biohazard Hardware.

KatuHintaVertailu

KatuHintaVertailua ( *http://personal.inet.fi/atk/katuhintavertailu* , myöhemmin *http://www.katuhintavertailu.com/*  ) voisi pitää mm. MBNET:n Hintaseurannan ja Hintahaitarin ( *http://www.hintahaitari.com* ) edeltäjänä. Sivusto oli lähinnä, nimensä mukaisesti, tarkoitettu ATK-tuotteiden hintavertailusivustoksi. MBNET:n hintaseurannan saatua suosiota, KHV teki hardistestejä ja uutisoi lähinnä pressitiedotteiden muodossa tapahtumista tietokonerintamalla. Päivityksistä vastasi lähinnä Jori I. Artikkeleita sivustolle teki ainakin Markus G ( Kellottajat.com, Haamuraja, Finclockers, Muropaketti, Kelloportti ).

Nykyisin; *http://www.katuhintavertailu.com/* -osoite ei toimi.

Kelloportti

Markus G:n ( Haamuraja, Finclockers, Muropaketti, Kellottajat.com ) oma sivusto *http://www.kelloportti.com/* jäi tiettävästi hänen viimeiseksi sivustokseen. Kelloportti julkaisi pitkiä uutisia hardikseen liittyen.

Kellottajat.com

*http://www.kellottajat.com/* oli Markus G:n ( Haamuraja, Finclockers, Muropaketti, Kelloportti ) oma uutissivusto, josta hän siirtyi uutisoimaan Haamurajaan ja kellottajat.com vaikeni.

Kumilenkki

Kumilenkki ( *http://koti.mbnet.fi/lenkki/* , http://www.kumilenkki.com/ ) julkaisi kohtuullisen määrän artikkeleita ja uutisia suomalaisten hardissivustojen kultaisena aikana.

Nykyisin; http://www.kumilenkki.com/ -osoite toimii ja ainakin osoite on olemassa. Sivulla mainitaan sivuston IRC-kanava, #kumilenkki @ Quakenet eikä muuta. Osoite http://koti.mbnet.fi/lenkki/ on ilmeisesti jonkin muun tahon käytössä.

Luuppi.com

Melkoisen pitkäikäinen sivusto ( *http://www.luuppi.com/* ) on julkaissut kourallisen artikkeleita ja hieman uutisia.

Nykyisin: Domain on myynnissä.

mato78.com

Kohtalaisen uusi tulokas skenessä, "vasta" vuoden 2006 tammikuussa perustettu sivusto ( http://mato78.com/ ) sai nimensä ylläpitäjän lempinimen ja syntymävuoden yhdistelmästä. Sivusto on varsin kiitettävästi uutisoinut uusimmista tapahtumista. Sivuston päivitystahti on uutisten osalta vakiintunut hyväksi ja artikkeleitakin ilmestyy varsin säännöllisesti.

Mato78.com tekee konepakettien suhteen yhteistyötä ulkopuolisen yrityksen kanssa ja on viritellyt yhteistyötä yhteisöpalvelujen, kuten Facebook ja Twitter kanssa.

Mato78.com täytti viisi vuotta päivämäärällä 15.1.2011.

MetkuMods

Japalan ylläpitämä MetkuMods ( *http://hw.metku.net/* , http://metku.net/ ) on erikoistunut tavallisempien tuotteiden kuten hiirien, hiirimattojen ja koteloiden, modausartikkeleihin. Lopputuloksissa käytetään hyödyksi erityisesti ledivaloja tai muuta erikoisempaa valaistusta. Metku.net on pidemmän aikaa uutisoinut englanninkielisistä artikkeleista ja sen tekijä on saanut melkoisesti huomiota myös paperisissa julkaisuissa. Käytännössä kaikki artikkelit on sekä julkaistu suomeksi että englanniksi. Sivusto on panostanut myös modigalleriaan, jonne lukijat voivat lähettää kuvia omista modauksistaan.

MetkuMods täytti 10 vuotta päivämäärällä 18.08.2010

Monitoimikone

Alkuvaiheessa jonkin verran artikkeleita ja hieman uutisia julkaissut Monitoimikone ( *http://www.monitoimikone.com/* ) vietti lopulliseksi jäänyttä hiljaiseloa ylläpitäjän ylioppilaskirjoitusten 2003 vuoksi.

Muropaketti

Muropaketti ( Alussa *http://sam.neutech.fi*, melko pian *http://muro.neutech.fi* , myöhemmin http://www.muropaketti.com ) perustettiin Sampsa K:n toimesta. Sivustoa on tiettävästi kerran mainostettu *http://www.tpo.fi*-sivuston keskustelualueella otsikolla "Uusi suomalainen hardwaresivusto!". Tom's Hardware sai enemmän kannatusta lyhyehkössä keskustelussa. Muropaketin keskustelualue, MuroBBS perustettiin jonkin ajan kuluttua osoitteeseen *http://muro.neutech.fi/scripts/board/Ultimate.cgi* ja se saavutti alusta asti suosiota. Alkuvaiheessa Muropaketin sivuilta löytyi myös Chatti, mutta reaaliaikainen keskustelu siirrettiin piakkoin IRC-Netiin kanavalle #Muropaketti.

Vuoden 1999 jälkimmäisellä puoliskolla Muropaketti jatkoi kehittymistään mm. uudella ulkoasulla ja http://www.muropaketti.com-domainilla. MuroBBS:ssa ( *http://muro.neutech.fi/scripts/board/Ultimate.cgi*; Ultimate BB, myöhemmin *http://murobbs.muropaketti.com*; VBulletin, *http://muropaketti.com/murobbs*; Jive, *http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/*; Jive?, http://murobbs.plaza.fi/, vBulletin ) havaittiin ensimmäiset ongelmat hakukoneen kanssa ja UltimateBB-ohjelmistosta poistettiin mahdollisuus hakea tietoa kaikilta foorumeilta yhtä aikaa. Huhun mukaan Neutechin Dual Celeron 366-palvelin meni kyykkyyn haettaessa kaikilta foorumeilta samanaikaisesti. Foorumien haku on pieniä poikkeuksia lukuunottamatta ollut pois käytöstä näistä ajoista lähtien. Vuonna 2007 kuuluisa hakutoiminto saatiin toimimaan kohtalaisesti.

Vuoden 2000 lopussa SoneraPlaza osti Muropaketti.com-domainin ja vuoden 2006 alkupuolella Muropaketti.com siirtyi SoneraPlazan myynnin seurauksena Kynämies Oy:n vastuulle.

Ylläpitäjän Sampsa K:n 6 kuukauden asevelvollisuuden ajan saittia piti pystyssä Markus G ( Haamuraja, Finclockers, Kellottajat.com, Kelloportti ) ja pian sen jälkeen Muropakettiin siirtyivät Morkai ( Skenegroup, MetkuMods ), Ville S ( Nollapiste ) ja Jorde/Jori L ( Save The Core, Finclockers ). Morkai:n lopetettua, tiimin uusin jäsen on Skenegroupista siirtynyt Juha K. Muut toimituksen jäsenet ovat Ville S sekä tietenkin Sampsa K. Muropaketin sisällöntuotannosta huolehtii IO-Media niminen yritys jossa vaikuttavat edellämainitut kolme toimittajaa.

Muropaketti uutisoi melko säännöllisesti tietokonemaailman tapahtumista ja jo pidemmän aikaa sivusto on julkaissut kuukausittain neljä tai viisi artikkelia, joista suurin osa tulee yleensä loppukuusta.

Muropaketti täytti 12 vuotta päivämäärällä 20.2.2011.

Nimda

Lyhytikäinen sivusto ( *http://koti.mbnet.fi/~nimda/* , *http://koti.mbnet.fi/nimda/* ) uutisoi jonkin aikaa tietokonemaailman tapahtumista ja tarjosi muutaman artikkelin höysteeksi.

Nollapiste

Ville S:n ( Muropaketti ) ja hänen veljensä pääosin ylläpitämä sivusto julkaisi kohtalaisen suuren määrän artikkeleita ja uutisoi melko säännöllisesti tietokonemaailman tapahtumia. Sivuston taru käytännössä päättyi Ville S:n siirryttyä Muropaketti-sivustolle. Nollapiste teki hieman ennen lopettamistaan yhteistyötä Finclockersin kanssa.

Nykyisin; http://www.nollapiste.com/ -sivusto on edelleen netissä käytännössä alkuperäisessä muodossaan.

Nygen Hardware

Sivusto julkaisi kohtalaisen näärän hieman erikoisempia modausartikkeleita.

Nykyisin; http://koti.mbnet.fi/hnygard/ -osoitteesta löytyy sekalainen valikoima hardiskuvia.

O4Pro Team

Sivuston nimi viittaa Only4Pro-yritykseen ja saitin tiimissä tiettävästi oli kyseisen yrityksen työntekijöitä mukana. Sivusto julkaisi muutaman artikkelin.

Nykyisin; *http://www.o4proteam.com/* -osoite ei toimi.

Overvoltage

Kovan asenteen modaussivusto Overvoltage ( *http://overvoltage.cjb.net/* , http://koti.mbnet.fi/overvolt/ ) yhdistyi Therabiten kanssa heinäkuussa 2002.

Nykyisin; Sivut näyttäisivät edelleen löytyvän osoitteesta http://koti.mbnet.fi/overvolt/

Patenttinet

Artikkeleista ja hieman omalaatuisesta Hassumajava-sarjakuvasta tunnetuksi tullut Patenttinet ( *http://koti.mbnet.fi/patentti/* , http://www.patenttinet.com/ ) on tiettävästi perustettu vuonna 2001. Saittia ei ole päivitetty sitten vuoden 2007.

Rauta

*http://www.rauta.org/* oli lyhytikäiseksi jäänyt artikkelisivusto.

Nykyisin; *http://www.rauta.org/*-domain muussa käytössä.

Rauta-Tunneli

*http://www.tunneli.net/* ei ehtinyt kauaa olla toiminnassa. Sivusto yhdistyi pian HW Mouses':n kanssa.

Nykyisin; Osoite *http://www.tunneli.net/* toimii, mutta sivulla sanotaan vain: "It works!"

Rautakauppias

Rautakauppias ( *http://www.rautakauppias.com/* ) oli hyvin ajuripainotteinen hardissivusto. Pääpaino oli näytönohjaimien ajureista ja niiden päivityksistä uutisoimisella. Ajureita tarjottiin myös imuroitavaksi. Myöhemmin saitti vaihtoi nimensä englanniksi ja osoitteekseen *http://www.detonators.net/*.

Nykyisin; *http://www.rautakauppias.com/*- ja *http://www.detonators.net/*-domainit ilmeisesti myynnissä.

Rautasaitti

Enemmänkin IT-alan uutisiin keskittynyt Rautasaitti ( http://www.rautasaitti.com/ ) on laittanut peliin myös hieman hardisartikkeleita. Sivustoa päivittiin viimeksi vuonna 2006, mutta se löytyy edelleen verkosta.

Rikkaruoho

YLE:n järjestämässä "Suomen paras kotisivu"-kilpailussa saitti pääsi Top 5:n. Tämä alkuvuodesta 2003. Sivusto keskittyi lähinnä modausartikkeleihin.

Nykyisin; *http://www.rikkaruoho.com/* osoite johtaa jotakin erikoista kieltä sisältävälle sivulle.

Save The Core

Jori L:n/Jorden ( Muropaketti, Finclockers ) *http://www.savethecore.com/* pääasiallinen sivusto, joka keskittyi prosessoricoolereihin. Julkaisia artikkeleita ja uutisia. Sivuston nimi juontanee juurensa Athlon-prosessoreista, joiden ytimen ( Core ) sai hajalle esim huolimattomalla jäähdytyssiilin asennuksella.

Nykyisin; *http://www.savethecore.com/*-domain ilmeisesti myynnissä.

Skenegroup

Skenegroupin ( http://www.skenegroup.net/ ) alkuvaiheista ei ole kovinkaan paljoa tietoa sivuston tekijöilläkään. Ilmeisesti Skene BBS ( *http://www.skene.tk* ) oli sivuston tietynlainen edeltäjä. Skenegroupin melko laajassa artikkelitarjonnassa kiinnittää huomiota hyvälaatuisten kuvien suuri määrä. Sivustolta lähtenyt tekijöitä monelle saitille ja vastakkaiseen suuntaan on myös ollut melkoisesti liikennettä. Skenegroup julkaisi jonkin aikaa artikkeleita myös englanniksi. Suurinta mainetta ulkomailla lienevät niittäneet Tertsin tekemät grafiikkamodit. Skenegroup jatkaa edelleen artikkelien julkaisua uutisoinnin vähennyttyä lähes nollaan.

Skenegroupin sivuilla on pitkään lukenut "Sivusto palaa lähipäivinä... - Skenegroup|net". Mahdollisesti paluuta ei tule koskaan.

Sivusto palasi kesäkuussa 2010 ja julkaisi muutaman uutisen. Sen jälkeen hiljaiselo on jatkunut.

Säätönurkka

Säätönurkka (*http://saato.daug.net*, *http://www.saatonurkka.com/* ) ehti julkaista muutaman artikkelin ennen sulkemista.

Takorautaa

Tuore modausartikkeleihin keskittynyt sivusto ( *http://www.takorautaa.net* ) julkaisi myös uutisia vaihtelevalla tahdilla. Pääpaino oli ylikellotuksella ja tietenkin rauta- ja softamodauksilla.

Nykyisin: Osoite johtaa tyypilliselle "käytöstä poistuneiden domainien" sivulle, josta ei mitään järkevää löydy.

TempZero

NameZero-palvelun avulla *http://www.tempzero.com*-domainin saanut sivusto ( Myöhemmin *http://www.tempzero.net* ) julkaisi artikkeleita lähinnä Juzun toimesta sekä Radeon-korteille muutaman 3D-Mark rankingin.

Nykyisin; *http://www.tempzero.com*-domainia ilmeisesti ei olemassa ja *http://www.tempzero.net*-domain myynnissä.

Tehomylly

Viilapenkin kanssa yhdistynyt Tehomylly ( http://www.tehomylly.net ) on yksi vanhimmista suomalaisista hardissivustoista, joka on päivittynyt edes jotakuinkin säännöllisesti. Artikkeleita on sivustolle kertynyt varsin mukava määrä uutisoinnin jäädessä taka-alalle viime aikoina.

Tehomylly on viettänyt kolmisen vuotta hiljaiseloa.

Testiryhmä

Testiryhmä ( *http://www.testiryhma.net/* ) jatkoi Kahvipaketin ja Biohazard Hardwaren merkeissä jonkin aikaa. Testiryhmä muutettiin foorumipohjaiseksi tuotteiden ja palveluiden testaus-/palautesivustoksi. Sivusto lopetettiin vuonna 2007 ja seuraajaa tuskin tulee.

Testipenkki.com

Kohtalaisen lyhytikäiseksi jäänyt sivusto julkaisi muutamia artikkeleita.

Nykyisin; http://www.testipenkki.com/ -osoitteesta löytyy sekalaista tietokoneasiaa, mutta varsinainen sivusto lienee lopetettu kauan sitten.

Testipenkki.net

Sen jälkimmäisen Testipenkin kodin elektroniikkaan pohjautunut artikkelitarjonta hiipui lupaavan alun jälkeen.

Nykyisin; http://www.testipenkki.net/ :n viimeisin päivitys vuodelta 2005.

Therabite

Terabitti-sanasta nimensä saanut sivusto muutti vuonna 2002 nimensä Tehomyllyksi ja siirtyi käyttämään Tehomyllyn domainia. Teki pienimuotoista yhteistyötä Haamurajan kanssa.

Nykyisin; Sivujen osoite *http://koti.mbnet.fi/uskola/* ei toimi.

TikeHW / TikeMach

TikeHW ( *http://tike.rdx.net/tikehw* ) on tunnettu myöhemmin nimellä TikeMach ( http://www.tikemach.net ). Julkaisi alkuvaiheessa pienehkön määrän uutisia ja artikkeleita.

Nykyisin; *http://tike.rdx.net/tikehw/* ei toimi ja http://www.tikemach.net näyttäisi keskittyvän muuhun kuin tietokonehardikseen.

TPR Hardware

Modauksiin keskittynyt sivusto ( *http://kotisivu.dnainternet.net/rhartika/tprhw/layout/index.html* ) jäi kohtuullisen lyhytaikaiseksi.

Viilapenkki

Lyhytikäiseksi jäänyt *http://www.viilapenkki.com/*-saitti yhdistyi Tehomyllyn kanssa.

Nykyisin; *http://www.viilapenkki.com/*-domain on "parkissa".

Virittäjät Corporation

Matalan profiilin hardissivusto ( *http://www.virittajat-corporation.cjb.net/* ) julkaisi muutaman artikkelin, kunnes päivitystahti hiipui olemattomaksi.

Nykyisin; *http://www.virittajat-corporation.cjb.net/*-osoite ei toimi.

Viritys

Nimensä mukaisesti osien virittelyartikkeleihin panostanut sivusto ( *http://viritys.cjb.net* ) ei saavuttanut kovin pitkää ikää.

Wärkkijät

*http://www.warkkijat.com/* julkaisi jonkin verran artikkeleita kunnes sivusto sulkeutui lyhyellä varoitusajalla.Google mainokset

All content + material/text/images Copyright 1999-2011 JAT Hardware. All Rights Reserved.

You may link to any public page under http://www.jathardware.com-domain. If you want to copy or use commercially any material from http://www.jathardware.com, contact jat@jathardware.com via e-mail.

Kaikki sisältö + materiaali/teksti/kuvat Copyright 1999-2011 JAT Hardware. Kaikki oikeudet pidätetään.

Saat linkittää mille tahansa julkiselle sivulle http://www.jathardware.com-domain alaisuuteen. Jos haluat käyttää kaupallisiin tarkoituksiin tai muuten hyväksesi http://www.jathardware.com-sivuston materiaalia, ota yhteyttä jat@jathardware.com sähköpostitse.